Jak vybrat ten správný doplněk stravy?

Jak vybrat ten správný doplněk stravy? Prodloužit si věk a zůstat zdravý je hlavním důvodem poptávky po doplňcích stravy. Mnohé látky obsažené v doplňcích stravy mají všeobecně uznávaný přínos pro zachování dobrého zdravotního stavu.

Co je tedy třeba uhlídat při jejich volbě?

1. Vyhledávejte informace.

Porovnávejte informace z více zdrojů - od výrobce, lékárníka, výživového poradce a z internetu. Pokud dlouhodobě užíváte léky, je dobré se poradit se svým lékařem, zda je můžete kombinovat s vybranými doplňky stravy.

2. Přihlédněte k historii onemocnění svých rodičů a prarodičů.

Dědíte po nich genetickou výbavu a tak i předpoklad, že budete trpět stejným zdravotním problémem. Doplněk stravy je proto dobré cílit na řešení tohoto problému.

historie onemocneni rodicu

3. Nenechte se nalákat na sliby

Reklama na doplňky stravy je regulována řadou zákonných norem, ale někteří výrobci či prodejci je nerespektují, a to je na škodu spotřebitelů i celého odvětví. V zájmu zisku svým výrobkům přiznávají léčebné vlastnosti, pro které neexistují přesvědčivé důkazy. Uvádějí zdravotní nebo výživová tvrzení, která jsou vysloveně zakázána, protože jsou neprokazatelná. Typickým příkladem může být příslib konkrétního úbytku tělesné hmotnosti po využívání konkrétní dávky přípravku pro redukci váhy.

4. Jak se vyhnout pochybné nabídce

Výrobci doplňků stravy, kteří na trhu působí dlouhodobě a opakovaně propagují své přípravky v masových médiích, jsou na očích široké a odborné veřejnosti, a také konkurentů a orgánů státního dozoru. Nemohou si dovolit spotřebitelům lhát. Naopak náhodně se objevující nabídky, často spojené s anonymitou výrobce, stejně jako četné nabídky na internetu je třeba brát velmi obezřetně. 

5. Hlídejte účinné látky a jejich obsah

Na trhu existují účinné látky, které se až na výjimky objevují ve více přípravcích různých výrobců. Mezi takovými výrobky mohou být i významné cenové rozdíly a to s ohledem na množství obsažené látky na dávku i celé balení, jakož i na její kvalitu. Na mnoha prodejních místech mimo lékárny či specializované e-shopy jsou nabízeny výrobky za nápadně nízkou cenu. V těchto produktech zpravidla bývá příliš nízké množství účinné látky a navíc bývá ve špatné kvalitě. Takové výrobky většinou nemohou spotřebiteli poskytnout žádný zdravotní prospěch.

hlidejte ucinne latky

V případě jakýchkoli dotazů se na nás neváhejte obrátit na email info@theoherbs.cz.
 
​Zajímá Vás více informací o doplňcích stravy na cholesterol, cévy, trávení, hubnutí, paměť, močové cesty, posíleni imunity, spánek, reprodukční zdraví, menopauzu, stres? Podívejte se na naše produkty. Většina z nich má více než 20ti letou tradici na trhu.