Mletí: Střední
Dávkování: 18g kávy na 250 ml vody
Doba přípravy: Do 2 minut
Náročnost: Střední
1. Vodu ohřejte na 98 stupňů.
2. Nasaďte papírový filtr na sítko a uzamkněte jej na konci AeroPressu.
3. Položte jej na hrnek a prolejte horkou vodou, zbavíte se pak pachuti z filtru a zahřejete i hrnek.
4. Vodu ze šálku vylejte.
5. Následně šálek i s AeroPressem položte na váhu a nasypte do něj 18g kávy.
6. Kávu zalejte 250 ml vody o teplotě 95 stupňů.
7. Celý aparát sundejte z váhy a kávu promíchejte.
8. Po cca 1 minutě nasaďte píst a pomalu jej stlačujte.
9. Čas "pressování" by měl být do 1 minuty.
s AeroPressem se dá hodně experimentovat, můžete zkoušet různé množství kávy, které ovlivní výslednou sílu nebo i jednotlivé druhy pro odlišení chuti.