Mletí: Hrubé
Dávkování: 18g kávy na 300 ml vody
Doba přípravy: Do 4 minut
Potřebné doplňky: Váha
Náročnost: Střední
Postup:
1. Vodu ohřejte na 98 stupňů.
2. Do Chemexu vložte papírový filtr a prolejte ho horkou vodou, zbavíte se pak pachuti z filtru a zahřejete i spodní nádobu.
3. Vodu vylejte.
4. Celý aparát dejte na váhu a nasypte do filtru kávu, držte se pravidla 18g kávy na 300 ml vody.
5. Zapněte stopky a kávu zalejte malým množstvím vody (2,5 násobek váhy kávy). Tedy 18g kávy zalejte 45 ml vody.
6. Vznikne Vám kávová kašička, kterou promíchejte a nechte ji cca 30 - 40 sekund stát.
7. Následně pokračujte v dolévání zbylé vody. Vodu lejte rovnoměrně a nepřerušujte proud.
8. Pro optimální chuť kávy by měl celá proces trvat cca 3 minuty.
Na filtrovanou kávu se hodí výborně jednodruhovky a to středně až světle pražené, zkuste naše Tegus a Addis Ababa nebo Mexico City.
Filtry i samotný Chemex máme samozřejmě také.