Filtrovaná káva - dripper

Mletí: Střední

Dávkování: 18g kávy na 300 ml vody

Doba přípravy: Do 3 minut

Potřebné doplňky: Váha

Náročnost: Střední

 

Postup:

1. Vodu ohřejte na 98 stupňů.

2. Dripper položte na konvičku nebo šálek a vložte do něj filtr.

3. Filtr prolejte horkou vodou, zbavíte se pak pachuti z filtru a zahřejete i spodní nádobu.

4. Vodu z konvičky nebo šálku vylejte.

5. Celý aparát dejte na váhu a nasypte do filtru kávu, držte se pravidla 18g kávy na 300 ml vody.

6. Zapněte stopky a kávu zalejte malým množstvím vody (2,5 násobek váhy kávy). Tedy 18g kávy zalejte 45 ml vody.

7. Vznikne Vám kávová kašička, kterou promíchejte a nechte ji cca 30 - 40 sekund stát.

8. Následně pokračujte v dolévání zbylé vody. Vodu lejte rovnoměrně a nepřerušujte proud.

9. Pro optimální chuť kávy by měl celá proces trvat od 2 do 2,5 minut.

 

Na filtrovanou kávu se hodí výborně jednodruhovky a to středně až světle pražené, zkuste naše Tegus a Addis Ababa.

Veškeré doplňky na přípravu filtrované kávy naleznete zde.

 

  

dripper 2

Šablonu upravil Art Web Studio.