Filtrovaná káva - dripper

Mletí: Střední

Dávkování: 18g kávy na 300 ml vody

Doba přípravy: Do 3 minut

Potřebné doplňky: Váha

Náročnost: Střední

 

Postup:

1. Vodu ohřejte na 98 stupňů.

2. Dripper položte na konvičku nebo šálek a vložte do něj filtr.

3. Filtr prolejte horkou vodou, zbavíte se pak pachuti z filtru a zahřejete i spodní nádobu.

4. Vodu z konvičky nebo šálku vylejte.

5. Celý aparát dejte na váhu a nasypte do filtru kávu, držte se pravidla 18g kávy na 300 ml vody.

6. Zapněte stopky a kávu zalejte malým množstvím vody (2,5 násobek váhy kávy). Tedy 18g kávy zalejte 45 ml vody.

7. Vznikne Vám kávová kašička, kterou promíchejte a nechte ji cca 30 - 40 sekund stát.

8. Následně pokračujte v dolévání zbylé vody. Vodu lejte rovnoměrně a nepřerušujte proud.

9. Pro optimální chuť kávy by měl celá proces trvat od 2 do 2,5 minut.

 

Na filtrovanou kávu se hodí výborně jednodruhovky a to středně až světle pražené, zkuste naše Tegus a Addis Ababa.

Veškeré doplňky na přípravu filtrované kávy naleznete zde.

 

  

dripper 2

Šablonu upravil Art Web Studio.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení