Frenchpress

Mletí: Hrubé

Dávkování: 20g kávy na 300 ml vody

Doba přípravy: Do 4 minut

Potřebné doplňky: Váha

Náročnost: Snadná

 

Postup:

1. Ohřejte vodu na 96 stupňů.

2. Frenchpress dejte na váhu a nasypte do něj kávu - držte se pravidla 20g kávy na 300 ml vody.

3. Kávu zalévejte krouživými pohyby, aby se rovnoměrně namočila - můžete použít i bambusové míchátko.

4. Kávu louhujte 3 - 4 minuty a poté lógr stlačte pístem dolů.

5. Ihned kávu podávejte a nenechte ji dále ve Frenchpressu stát.

 

Na Frenchpress se hodí ideálně 100% arabica, vybírat můžete z našich Paris, Addis Ababa nebo Tegus.

Pokud potřebujete samotný Frenchpress, tak mrkněte sem.

 

frenchpress 2

Šablonu upravil Art Web Studio.